Lønnsøkning med tømrerbrev

27.01.2022

Få ikke bare profesjonell anekjennelse, men lønnsøkning også ved å få Norsk godkjenning av din Estisk/Latvisk byggmestersvintnemål!

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) publiserte en video med våre ansatte Ott Soomets, Reimo Tiitso og Ole-Christian Opseth. Videoen informerer at et utenlandsk byggmestervitnemål skal tilsvare et norsk vitnemål ved akkreditering gjennom NOKUT. Det vil bety aksept og anerkjennelse i Norge og økning i lønn. Målet til NOKUT er å ha så mange offisielt kvalifiserte arbeidere på norske byggeplass som mulig, og oppfordre også alle som har byggmestervitnemål fra deres hjemlandet for å akkreditere det i Norge.

Ott, Reimo og Ole-Christian, godt gjort!

Vi er virkelig stolte av alle 25 ansatte i EFC fra både Estland og Latvia som allerede har akkreditert vitnemålene sine i Norge. Til de som har vitnemålet fra Estland eller Latvia, men ennå ikke det norske vitnemålet, oppfordrer vi til å gjøre det. EFC skal støtte og hjelpe deg i denne prosessen.

Til de som ennå ikke har fått vitnemålet, samarbeider EFC tett med Byggfagskolen i Tallinn, som muliggjør tilegnelse av utdanningen (og vitnemålet) i tillegg til byggearbeidene.

Vi håper at vi kommer til å få enda flere byggere, som er kvalifisert av norge i fremtiden!

Tilbake til nyheter